Cum să creezi o atmosferă vintage în 3 pași simpli

Focul arde mocnit în sobă, pisicile torc și florile de gheață de pe geam încep ușor-ușor să se topească odată cu primele raze. Da, e iarnă și sunt la bunici, la țară. Miroase a cald și a bunătate, iar eu stau băgată sub pătura groasă de lână și contemplez fiecare obiect din cameră în încercarea de a decide care-mi place mai mult.

Să fie oare vechiul fier de călcat cu cărbune, care acum stă ruginit pe un raft? Sau poate e felinarul vechi al bunicului? Fotografiile de familie în culori sepia, setul de cești al bunicii? Nu știu, probabil că, de fapt, toate lucrurile își joacă rolul în crearea unui cămin.

Și-atunci mi-a venit ideea! Cum aș putea să recreez atmosfera asta cozy și retro de la bunici în propriul apartament? Simplu, cu ajutorul luminii.

Atmosferă vintage în 3 pași simpli

Deși adesea ignorată, lumina este cea care creează acea stare de confort într-o locuință. Ea dă senzația de căldură, de apropiere, de relaxare. Așa că, inspirată de filosofia daneză hygge, am încercat să aduc în locuința mea acea atmosferă de la bunici.

Un lucru care mi-a plăcut foarte mult la danezi, este acela că în loc să cumpere lucruri pe bandă rulantă, preferă să economiseacă mai mult timp și să achizioționeze produse de calitate, de cele mai multe ori, chiar produse de design. Prin urmare, am încercat să caut și la noi corpuri de iluminat vintage care nu se găsesc pe toate drumurile. Și așa am descoperit magazinul SavElectro.

Aici m-am îndrăgostit de pendulul vintage cu linii drepte, însă, la fel de mult mi-a plăcut și cel din gips, care poate fi integrat foarte ușor într-un decor minimalist, datorită aspectului simplist, dar de efect.

De altfel, aplicele, lampa de biroul și lampadarul mi s-au părut că fac echipă împreună și ar putea da simetrie camerei prin simplul fapt că au un design similar, dar discret.

Așa că am făcut un moodboard, să văd cum s-ar integra aceste corpuri de iluminat vintage într-un apartament. Rezultat? 100% convingăntor.

 

Tot la SavElectro am descoperit și becurile vintage. Mi-a fost greu să mă hotărăsc asupra unui singur model. Unde mai pui cu designul lor este oricum deosebit, încât sunt de efect și așa, simple, fără vreo lampă. Iar gama preferată este cea cu bec Edison. Să vedem, îl recunoașteți din imagini?

 

Iar pentru că tot am zis că aceste becuri sunt deosebite și într-un cadru simplu, de sine stătător, iată și câteva exemple care să vă inspire pentru crearea unei atmosfere vintage.

  • Lumina caldă

La final, mai presus de orice, este important să ținem cont de tonul de culoare și intensitate. Iar pentru acel aer retro, lumina caldă este cea care poate da starea de căldură și confort.

Apropo, voi ce alte idei simple aveți pentru a recrea o atmosferă vintage?


surse foto: SavElectro/ Pinterest

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s