3 lucruri esențiale atunci când călătorești

În gară sau aeroporturi văd adesea persoane care, în loc să se bucure de călătorie, cară după ele o mulțime de bagaje inutile. Și nu e doar o preconcepție de-a mea. Majoritatea ajung să recunoască faptul, că din toate lucrurile pe care le iau într-o excursie sau într-un concediu, doar o treime le-a fost cu adevărăt necesară. Sau chiar mai puțin.

Iar lucru ăsta mă pune pe gânduri din mai multe motive:

  1. oamenii nu știu să evalueze necesarul într-o vacanță
  2. în loc să petreacă 15-20 de minute analizând obiectivul călătoriei și să-și facă o listă cu lucrurile care le-ar facilita drumeția aleg pur și simplu să pună totul haotic în cel mai mare geamantan pe care îl au
  3. cei mai mulți pierd bucuria experienței unei călătorii din cauza faptului că sunt din start copleșiți de greutate lucrurilor pe care le transportă de colo-colo

Recunosc că multă vreme m-am regăsit și eu în situația asta, însă, după o experiență în care am fost nevoită să târâi după mine un troler jumate de oraș, am început să caut variante care să-mi faciliteze pe viitor călătoriile, indiferent de natura loc (în interes de serviciu sau vacanță).

Așa am început să citesc blogurile călătorilor experimentați, cei care pleacă în jurul lumii cu un singur rucsac, și, ușor-ușor, am redus cu mult dimensiunea bagajelor proprii. Astfel, de vreo câțiva ani mă număr și eu printre cei care optează pentru light travelling.

Astfel, am ajuns la regula mea de trei legată de lucrurile esențiale atunci când pleci într-o călătorie:

  1. 1 pereche de încălțăminte confortabilă și impermeabilă
  2.  1 rucsac mediu impermeabil
  3. 1 telefon + încărcător + baterie externă

Și acum să le luăm pe rând…

Dacă nu plec mai mult de o săptămână, aleg o singură pereche de încălțăminte care să se potrivească cu locul în care merg și să fie comodă și rezistentă, pentru că, cel mai probabil, planul e să merg foarte mult pe jos.

În rucsac port mereu o copie de rezervă a tuturor actelor, plus, în funcție de anotimp, o jachetă impermeabilă și schimburi pentru 2-3 zile (pe principiul că pot roti lucrurile între ele sau recurg la metoda de layering). Opțional, pun și camera foto, însă, mai nou, telefonul este suficient pentru a fotografia.

Cât în ceea ce privește telefonul, mă asigur întotdeauna că este încărcat, în caz de urgență, și nu uit niciodată să-mi pun o aplicație de navigație, care mi se pare indispensabilă, cu atât mai mult cu cât ești într-un loc necunoscut.

Capture

De altfel, am descoperit recent aplicația Navitel Navigator Europa pe care o recomand tuturor din următoarele motive:

  • te ajută să ajungi ușor dintr-un loc în altul, pentru că îți calculează traseul ținând cont de trafic, benzile multiple, avertizările vizuale de pe traseu, drumuri în lucru sau eventuale accidente în trafic
  • poți planifica din timp o călătorie, pentru că îți arată prognoza meteo pe trei zile, oriunde în lume, dar și prețul combustibilului sau programul cinematografelor ori alte lucruri utile (ATM-uri, restaurante benzinării)
  • îți oferă o imagine de ansamblu complexă, datorită hărților tridimensionale
  • poți lua ușor legătura cu prietenii, pentru că poți ajunge facil la ei prin identificarea locației în care aceștia se află și poți face schimb de mesaje cu ei în timpul navigației

Așadar, data viitoare când îți pregătești bagajul, nu uita că tot ce îți trebuie este un rucsac impermeabil, o pereche de încălțăminte comodă și un telefon cu baterie full care să aibă o aplicație de navigație practică, precum Navitel Navigator Europa.

Tu ce sfaturi ai pentru light travelling?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s