3 motive pentru a participa la Târgul de Vinuri GoodWine

Sunt consumatoare de vin. Nu știu dacă asta se datorează faptul că am fost inițiată încă de mică în tainele viticulturii, luând parte ori de câte ori se putea la activitățile de legare a viței de vie, plivire, culegere și, abia mai apoi, facerea propriu-zisă a vinului, dar cu siguranță mi-am dezvoltat un interes spre această nișă.

Firește, nu mă declar specialistă, ba dimpotrivă! Tot ce spun este că pentru mine vinul are o vrajă aparte. Alegere acestuia, asocierea lui cu un anumit preparat, procesul de decantare, paharul în care-l servesc etc. Și mai mult, chiar sunt de părere că un vin bun poate însufleți atmosfera ori, așa cum zicea de nenumărate ori bunicul meu- vinul poate fi doftorie pentru suflet.

Totuși, până acum nu am luat parte la vreun eveniment dedicat special vinului. N-am fost nici la degustări și nici la târguri, însă, anul acesta mi-a atras atenția Târgul de Vinuri GoodWine și am cel puțin trei motive pentru care îmi doresc să particip:

01 | Vreau să văd ce înseamnă un vin superpremium

02 | Vreau să învăț mai multe despre asocierea vinurilor

03 | Vreau să cunosc micii producători

1

Vreau să învăț de specialiști ce înseamnă mai exact un vin superpremium, unde îl pot găsi, de la ce preț pornește și cum să nu mă las păcălită de așa-numitele produse de lux din hipermarketuri. Și mai ales, pentru că nu sunt în căutare de definiții, vreau să degust astfel de sortimente.

2

Sunt de părere că un vin poate desăvărși un fel de mâncare. Iar reciproca este de asemenea valabilă. Așa că sunt gata să iau notițe pentru a afla acele reguli de bază despre asocierea dintre ce e în pahar cu ce e în farfurie.

3

Îmi place să am o gândire sustenabilă, iar alegerea produselor pe care le consum se ghidează în mare proporție după acest „crez”. Prin urmare, vreau să cunosc micii producători de la noi pentru a-i încuraja în activitatea pe care o desfășoară cumpărând direct de la ei.

***

Am scris acest articol pentru a te anunța că Târgul de Vinuri GoodWine are loc între 25 și 27 noiembrie, la Pavilionul C1 de la Romexpo, iar dacă ești pasionat de vinuri, ar trebui să treci pe aici.

Noroc!

ilustrație cover: kanako

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s