3 momente (nasoale) în care internetul mi-a tras clapa

Am avut multe perioade în care conexiunea la internet nu doar că m-a încurcat, dar mi-a stricat ore întregi de muncă. În unele situații am zâmbit și mi-am zis că e un semn să iau o pauza de la laptop, dar în majoritatea cazurilor am avut scurte episoade de panică însoțite de nervi și frustare.

Momentul #1

f6bd783c585fc6fface2844640963760.gif

După o zi încărcată ce-a presupus facultate + alte activități extracurriculare, m-am întors acasă stoarsă de oboseală, cu gândul că mă voi relaxa în fața unui film/serial online.

Corpul mă durea, ochii mă usturau și fără vreun pic de vlagă-n mine, am deschis laptopul. După research-ul clasic pe IMDb, m-am hotărât asupra unui film de Hitchcock, apoi i-am dat play. Numai că după 20 de minute chiar am fost lăsată în suspans, însă nu din cauza talentului de regizor al lui Alfred Hitchcock, ci din cauza conexiuni de internet care-mi făcea faze.

M-am enervat în primele cinci minute și m-am tot străduit să-i dau de cap problemei, însă în al șaselea minut am pus capul pe pernă și dusă-am fost. Ce să-i faci, uneori ești prea obosit ca să te mai ostenești să plângi după internet…

Momentul #2

În zilele mele de studenție aveam obiceiul de a fi cât mai…digitalizată. Așa că aproape mai niciodată nu veneam cu teme sau proiecte în portofolii, ci îmi țineam tot ce era important direct în Google Drive.

Numai că la un examen oral, atunci când mă pregăteam să-mi downloadez un fișier important pentru prezentare, ce să vezi? Picase conexiunea de internet. Și mie fața. Nu de alta, dar acolo aveam tot felul de grafice care erau esențiale și pe care nu aveam cum să le accesez. Nice job, wi-fi! NOT.

Momentul #3

d1de89a470af0edaaf2aaaabb8ede1e4.gif

Încă două săptămâni până la predarea lucrării de licență și eu avansasem cu proiectul cam 20%. Așa că, într-o luni, m-am hotărât să fiu super productivă și să-mi dedic toată ziua temei mele de studiu. Ba mai mult, până seara am vrut să mă întâlnesc cu profesorul coordonator pentru a-i arăta ce lucrasem.

Așa că am scris, și-am scris, și-am scris până când, brusc, mi s-a închis PC-ul. Damn! Pană de curent. Frisoane și atacuri de panică instant. Totuși, în mai puțin de două minute, ledul albastru al monitorului s-a aprins, iar eu mi-am pornit imediat calculatorul să văd dacă mi se salvaseră materiale scrise și deschise în n taburi pe desktop.

Firește că ABSOLUT TOT a dispărut, pentru că nu mi-a trecut vreodată prin cap să-mi fac backup pe măsură ce lucrez. După ce m-am mai calmat un pic, am hotărât totuși să reiau planul inițial, măcar să-i arăt ceva profesorului cu care mă vedeam în două-trei ore. Numai că…

Numai că netul meu era la pământ și toată informația necesară era online!!! Yey!

***

Am scris acest articol cu peripețiile mele legate de conexiunea la internet la provocarea D-Link care anul acesta împlinește 30 de ani de activitate. Produsele D-Link se găsesc la Altex, eMag, Flanco, PC Garage, EvoMag sau cel.ro

ilustrație cover: chia-chi yu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s