Atunci când crești…

Îți dai seama cu adevărat că ești pe cale să devii adult atunci când lista ta de cumpărături nu mai numără nu știu câte perechi de jeansi sau încălțăminte, ci o canapea, noptieră ori mobilier baie.

De altfel, nici piața nu o mai faci ca înainte. În locul pungilor cu chipsuri, a sucurilor acidulate și ciocolatei ai acum în coșul de cumpărături rucola, avocado, semințe de chia și lapte de soia.

Nu știi dacă te-a responabilizat faptul că acum întemeiezi o familie cu omul pe care îl iubești, ori pur și simplu ți-ai dat găsit propriul stil de viața. Unul sănătos și ordonat, care nu se bazează pe belșugul de tip material, ci mai degrabă spiritual.

Serile pe care le petreceai prin cluburi și nu te lăsai până nu ajngeai dimineața acasă s-au redus considerabil, dar parcă nici nu le mai duci lipsa. Preferi ca dimineața să te trezești odihnită, apoi, în timp ce restul lumii doarme, să mergi cu câinele în parc la alergat sau să citești pur și simplu pe o bancă, unde singurul zgomot ar fi trilul păsărilor.

Da, ai început să crești. Dar nu în înălțime și nici măcar în greutate. Nu. Tu crești din punct de vedere psihologic. Te maturizezi, dar nu uiți să te bucuri ca un copil de toate lucrurile mici. În fond, nici nu-i înțelegi pe adulții care nu sunt cu gura până la urechi atunci când soarele iese din nori după trei zile de ploi neîntrerupte sau care uită să spună „mulțumesc” sau „îmi pare rău”.

Și tot raportându-te la cei din jur îți dai seama că tu ești ceea ce mulți nu vor reuși să ajungă: adultul veșnic copil.

 diana solomon

Sursă foto: Pascal Campion

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s