Chuck. No more mr. nice (guy) spy

Fost student la Stanford, cu un job mult sub capacitatea sa, devine peste noapte cel mai important om pentru care spionii NSA si CIA fac tot posibilul să-i garanteze siguranța, chiar cu riscul propriilor vieți. Și cum să nu fie cel mai protejat om când creierul lui este de fapt un computer ce deține informații secrete, vitale in operațiunile agențiilor naționale de securitate. Chuck, deși luat prin surprindere și pus fără voia lui în ipostaza de agent secret, dovedește că se poate descurca, fiind ca un diamant neșflefuit. Pe parcursul celor cinci sezoane (2007-2012) vedem transformarea lui de la un biet angajat Buy More (un fel de Altex sau Flanco autohton), la un spion adevărat.

Serialul are personajele foarte bine conturate și înglobează arhetipuri și teme din viața de zi cu zi. Angajații Buy More sunt leneși, ușor prostănaci, au comportament infantile, apucături bizare și fac din locul de muncă un spațiu al glumelor și farselor. Cu toate aceste, în anumite situații devin persoane pe care te poți baza și ajută, fără știrea lor, la operațiuni secrete.

Chuck sau special agent Charles Carmichel, este urmărit la orice pas de protectorii săi, frumoasa Sarah Walker și morocănosul John Casey. Cu Sarah are o relație platonică în prima fază, ei apărând împreună doar pentru acoperire. Însă, oricât ar încerca să o ascundă, chimia și tensiunea dintre ei există.

Episod după episod, devenim martori tăcuți ai conspirațiilor guvernamentale, ai imprevizibilului și situațiilor explozive (la propriu).Chuck are tot ce-I trebuie unui serial: umor, acțiune, dragoste, suspans. Chiar dacă uneori povestea dă spre SF și se mai exagereaza pe alocuri cu efectele speciale, mesajele sunt destul de clare: chiar și cel mai tocilar se poate alege cu fata, familia e pe primul plan, iar umorul  e medicament în condiții de stres.

P.S. : soundtrackul rupe!

P.P.S: Josh Schwartz, unul dintre producătorii serialul, este responsabil și de scenariile Gossip Girl sau The O.C. (cei care știu despre ce vorbesc vor observa recurența anumitor tematici și stilul lui Josh).

Reclame

Un gând despre „Chuck. No more mr. nice (guy) spy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s