Candy

Unul dintre cele mai dureroase filme pe care le-am văzut.

În ciuda numelui , povestea este mai degrabă amăruie decât dulce. Candy (Abbie Cornish) trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu Dan (regretatul Heat Ledger). Însă povestea devine îngreunată de dependenţa celor doi de droguri. Uşor- uşor, de la frumoasele clipe petrecute la piscină, visând sub apă, iubind prin toţi porii, simţind fiecare apăsare moale a buzelor pe piele, idila începe să se complice când cei doi uită să mai diferenţieze realul de starea de nirvana cauzată de droguri. Proaspăt căsătoriţi, fără loc de muncă, cei doi încep să fure de prin magazine sau să vândă lucruri din casă pentru a mai câştiga ceva bani pe care să-i cheltuie pe droguri. Nu ezită nici să apeleze la un prieten care era profesor de chimie, pentru bani şi pentru experienţe de tip cobai cu cocteiluri psihedelice,sau să se prostitueze.

Spre deosebire de Trainspotting sau Requiem for a dream, Candy este mult mai sensibil şi mai puţin şocant datorită stilului boem al actorilor principali.

Scenele sunt grele, apăsătoare,  încărcate pe de-o parte de dorinţa de a se lăsa de droguri, iar pe de alta de cea de a consuma mai mult, cât mai mult, foarte mult. Cadrele captivează, la fel şi jocul actoricesc al celor doi, care te poartă în starea de sevraj, facându-te martor tăcut.  Filmul este în fond despre alegerile din viaţă , despre cât de fragili suntem; despre dependenţa de droguri şi dependenţa de dragoste.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s