Gangster squad, motherfuckers!

Încă un film cu gansteri! Anii ’50, afaceri cu droguri, bordeluri, cazinouri, cuceriri de teritorii, good cops, corrupted cops,  pelicula are toate elementele unui film bun pentru pasionaţii genului. Chiar dacă înainte de Ganster squad au fost atât de multe filme, care şi la ora actuală primează în topul IMDB precum Naşul, Scarface, Pulp fiction, American ganster, filmul de faţă, în regia lui Ruben Fleischer, are ceva aparte. Distribuţia este şi ea pe măsură, încântătorul Ryan Gosling, seducătoarea Emma Stone, ce aminteşte pe alocuri cu personajul animat, Jessica Rabbit, Josh Brolin (American ganster, No country for old men) şi Sean Penn, care nu are nevoie de nicio descriere.

“You’re talking to God, so you might as well swear to me” – Mickey Cohen

În rolul lui Micky Cohen, Sean Penn joacă extraordinar personajul care stăpâneşte întreg Los Angelesul. Replicile sale de asemenea vor rămâne în istorie, la fel ca cele  ale lui Al Pacino în Scarface (personaj cu care se aseamănă foarte mult). Filmul este extrem de violent, încă de la primele secvenţe şi continuă sa fie şi mai brutal atunci când O’mara (Josh Brolin), poliţistul ce nu se lasă corupt,  îşi alege o echipă de cinci oameni cu care ţine piept tuturor afacerilor ilegale ale lui Micky. Bineînţeles că toată această luptă se lasă cu multe victime din partea ambelor tabere.

Pe alocuri, filmul mi s-a părut o copie după The Dark Knight Rises, tocmai datorită acestei lupte între bine şi rău, dorinţa unui oraş “curat”, plus soundtrack-ul, foarte asemănătooor. Dar, în fond era vorba de a te ţine în suspan, aşa ca înţeleg opţiunea pentru coloana sonoră. Cu toate acestea, sunt convinsă că nu este de ratat

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s