Un proiect al  Organizatiei pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) este pe cale sa vada lumina zilei. Tot ce are nevoie este un dram de noroc pentru ca Primaria Bucuresti sa aprobe  ideea ONG-ului pentru crearea de noi alei pentru pietoni si piste pentru biciclisti. Initiativa „Drumuri Verzi Bucuresti” propune regandirea infrastructurii capitalei. Aceasta presupune o retea de tip fagure, care sa aiba coordonate ce marcheaza atat parcurile, cat si zonele industriale, cu scopul de fluidizare a traficului intr-un mod responsabil, in siguranta si sustenabil.

Pana sa fie implementat proiectul, OPTAR apeleaza la voluntari care sa se implice in studiul de fezabilitate. Astfel, se doreste pentru inceput marcarea zonelor de interes, chiar de către  cei care vor utiliza aceste piste.

Prin urmare, DVB nu este doar un demers frumos, ci unul pragmatic. Acesta  sustine mersul pe bicicleta nu doar ca mijloc de recreere, ci si ca mijloc practic, alternativ si ecologic. De asemenea, proiectul nu are ca public ţintă doar biciclişti, ci acordă interes şi segmentului reprezent de pietoni (incluzând şi persoanele cu dizabilităţi).

Drumuri Verzi

Click pe logo pentru mai multe detalii

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s